Koulutus rakentuu neljästä etäkoulutuspäivästä ja itsenäisestä työskentelystä koulutuspäivien välillä.
Pe 21.2.25 klo 9.00–16.00
Äitiystila, Isyystila ja Yhteisvanhemmuus
- Koulutuspäivä keskittyy äitiystilaan, isyystilaan ja yhteisvanhemmuuteen.
- Opit ymmärtämään käsitteiden kautta tämän elämänvaiheiden erityisyyttä, herkkyyttä ja mahdollisuutta muutokseen.
- Keskustelemme äitiystilan, isyystilan ja yhteisvanhemmuuden merkityksestä perheen dynamiikassa ja hoidollisten interventioiden rakentamisessa.
Pe 21.3.25 klo 9.00–16.00
Raskauden psykologinen prosessi ja vanhemman mielenterveyden haasteet
- Pureudumme raskauden psykologiseen prosessiin ja vanhemman yleisimpiin mielenterveyden haasteisiin perinataaliaikana erityisesti vanhemmuuden, kiintymyssuhteiden ja varhaisen vuorovaikutuksen näkökulmasta.
- Miten voimme hoitaa näitä haasteita terapeuttisesti varhaisen vanhemmuuden ja vuorovaikutussuhteiden sekä odotettavan tai syntyneen vauvan näkökulmasta?
Pe 25.4.25 klo 9.00–16.00
Vanhemman ja vauvan välinen vuorovaikutus
- Keskitymme vanhemman ja vauvan välisen vuorovaikutuksen havainnointiin ja tukemiseen. Erityisesti huomioimme vanhempien mielenterveyden haasteiden mahdolliset vaikutukset varhaiseen vuorovaikutukseen.
- Tutustumme turvallisen kiintymyssuhteen muodostumiseen mm. Yhdysvalloissa kehitetyn "Circle of Security" käsitteen kautta ja käymme läpi erilaisia videoidun vuorovaikutuksen havainnointimenetelmiä (mm. Watch Wait Wonder).
- Työnohjaus / konsultaatio pienryhmissä: Tämä osuus tarjoaa mahdollisuuden keskustella omista asiakastapauksista ja saada tukea työhön. Voit tuoda esiin haasteita, kysymyksiä ja pohdintoja.
Pe 23.5.25 klo 9.00–16.00
Mentalisaatio ja kehollinen mentalisaatio (PEMA)
- Käsittelemme mentalisaatiokykyä ja sen laajentumista keholliseen (ei-kielelliseen) mentalisaatioon (PEMA).
- PEMA liittyy vanhemman kykyyn ilmaista kehollisen vuorovaikutuksen kautta vauvan kanssa, että hän mentalisoi vauvaa ts. pitää vauvan mieltä mielessään
- Työnohjaus / konsultaatio pienryhmissä: Jatkamme pienryhmätyönohjausta, jossa voit tuoda esiin lisää asiakastapauksia ja saada tukea työhösi.