Kuuden kuukauden ulkomaan-työskentely verovapaaksi
Ensi vuoden alusta lähtien ei vähintään kuuden kuukauden työskentelystä ulkomailla peritä enää veroa Suomessa. Nykyään kuusi kuukautta kestävästä yhtäjaksoisesta ulkomaantyöskentelystä saadusta palkasta 60 % on veronalaista tuloa. Muutos tuloverolakiin tehtiin, koska sekä suomalaiset yritykset että verohallinto ovat pitäneet säännön soveltamista ja vaikutusta palkkatulon verotuksen progressioon ongelmallisena. Verovapauden edellytyksenä on, että ulkomailla tehtävä työ kestää yhtäjaksoisesti kuusi kuukautta, mutta tilapäiset oleskelut kotimaassa sallitaan. Tilapäisen oleskelun rajana pidetään keskimäärin kuutta päivää kuukaudessa. Ulkomailla työskennellessään työntekijä voi olla kotimaisen työnantajan lähettämä tai ulkomaisen työnantajan palkkaama.
Verohallitus selvittää parhaillaan, miten lainmuutosta sovelletaan käytäntöön. Tällä hetkellä ennakkoperintäasetus määrää, että verokorttiin on tehtävä merkintä ulkomaantyöskentelyn ajalta. Uudenkin lain tullessa voimaan kannattaa ottaa yhteys omaan verotoimistoon ennen aiottua työrupeamaa. Vuoden vaihteeseen mennessä pitäisi tiedon uudesta käytännöstä olla verotoimistoissa.
Laki koskee siis vapautta valtion, kirkon ja kunnallisverotuksesta. Täysin maksuista vapaata ulkomailla työskentely ei ole. Oleskelumaa voi soveltaa työntekijään omaa tuloverokäytäntöään ja Suomeen työntekijän on maksettava ulkomailla ansaitsemansa tulon mukaista omaa osuuttaan ainakin sairausvakuutusmaksusta.